Normandische Tongfilets
Dit recept vormde de inspiratie tot de visschotel. (voor 4 personen)
8 tongfilets (of schol, als het maar platvis is), even inwrijven met peper en zout en dan voorzichtig oprollen en vastzetten met een prikkertje. Halve liter (250 ml water, 250 ml witte wijn) visbouillon maken (1 blokje).
2 sjalotjes snipperen, half doosje champignons schijfjes snijden. Uitjes bakken in boter, champignons toevoegen, meebakken, scheut citroensap toevoegen, halve liter bouillon erbij en laten inkoken tot een kwart van de oorspronkelijke hoeveelheid. 2,5 dl crème fraiche er door en nog even 5 minuten sudderen laten.
Visrolletjes in schaal leggen (prikkertjes evt verwijderen als dat lukt), garnalen er bij en/of mosselen, saus er over gieten, afdekken met aluminiumfolie en 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde (200 graden) oven zetten. Bestrooien met peterselie (ik had al een fijngesneden prei erover gestrooid voor de schaal de oven in ging voor het groen effect).
Eet smakelijk!
Heerlijk Koos. Ik ga het zaterdag maken. Heb weer energie. Waarvoor had je die pijnboompitten ook al weer gebruikt? Kunnen die er ook niet bij?